Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /wwwroot/new/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /wwwroot/new/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
FAQ « Balcan-IX Internet Exchange | Prima platforma de Peering cu acoperire in sud-estul Europei

FAQ

Ce este Balcan-IX ?

Balcan-IX este prima platforma Internet Exchange cu acoperire nationala din Romania, care ofera, furnizorilor de servicii Internet accesul la retele IP conectate in toate punctele de access la serviciu (SAP) gazduite de Centrul Neutru de Colocare (CNC), incluzand: Bucuresti – Dacia, Bucuresti – Piscului, Bucuresti – NXDATA 2, Timisoara, Oradea, Iasi, Bacau, Galati, Constanta, Cluj Napoca si in curand in Budapesta.
Aflati mai multe informatii in sectiunea Produse si Servicii.

Ce este un Internet Exchange?

Internet Exchange este locul in care furnizorii de servicii Internet pot sa-si interconecteze retelele lor independente si sa schimbe trafic IP intre ele.

Care este rolul unui peering?

Peering-ul este schimbul de trafic IP national si/sau international intr-un Internet Exchange intre furnizorii de servicii de Internet.
Peering-ul poate fi:

 • Privat – acord voluntar de interconectare a doua retele IP, separate din punct de vedere administrativ, realizat cu scopul schimbului de trafic intre retele prin mecanisme de rutare dinamica.
 • Public
  – serviciu de conectare la comunitatea de peering public gazduita de Balcan-IX, realizat cu scopul schimbului liber de trafic intre clienti.
 • Cine este conectat la Balcan-IX?

  Lista membrilor Balcan-IX se gaseste pe site la sectiunea Zona Clienti .

  Ce capacitati de conectare ofera Balcan-IX?

  Capacitatile de conectare oferite de Balcan-IX sunt:

  • 1 Gbps
  • 2 Gbps (prin port channel)
  • 4 Gbps (prin port channel)
  • 10 Gbps

  Se pot asigura si praguri intermediare de trafic.

  In cazul in care mi-am uitat numele de utilizator / parola, cum le pot recupera?

  Pentru recuperarea datelor de acces va rugam sa trimiteti un e-mail de la una din adresele de contact furnizate prin contract, la adresa operations@balcan-ix.net. Pentru recuperarea parolei va rugam sa specificati obligatoriu numele de utilizator.

  Care sunt conditiile pentru a deveni client Balcan-IX?

  Conditiile si pasii de urmat in vederea aderarii la comunitatea de peering public distribuit Balcan-IX sunt detaliate in sectiunea Eligibilitate .

  Ce este Link Aggregation?

  Este cunoscut si ca “trunking” (Foundry), “EtherChannel” (Cisco), sau termenul oficial IEEE “LACP / 802.3ad”. Link aggregation agrega mai multe linkuri dintre o pereche de echipamente, pentru ca acestea sa functioneze ca un link unic de banda mare.

  In cadrul Balcan-IX, link aggregation este disponibil pentru 2 si 4 conexiuni gigabit in toate locatiile.

  Pot mari capacitatea existenta a unui serviciu Balcan-IX?

  Da. Membrii Balcan-IX pot upgrada oricand conexiunile existente sau pot achizitiona un port suplimentar. Lucrarea de upgrade nu se taxeaza suplimentar, dar va creste taxa lunara aferenta capacitatii/porturilor noi achizitionate.

  Care din datele de contact pe care le-am comunicat in Cererea de oferta vor aparea in lista de emailuri?

  Balcan-IX mentine doua liste de email:

  tech@list.balcan-ix.net – lista include adresele de mail ale persoanelor de contact tehnic ale clientilor; prin intermediul acestei liste vor fi anuntate diverse situatii tehnice aparute in functionarea platformei Balcan-IX.
  peering_contacts@list.balcan-ix.net – lista include adresele de mail a persoanelor de contact comercial ale clientilor; prin intermediul acestei liste se vor anunta diverse evenimente de interes general in functionarea platformei Balca-IX (de exemplu aderarea de noi clienti).

  Prima platforma de Peering cu acoperire in sud-estul Europei